OPET Arkeo-Köy Tevfikiye ve Etnoköy Çıplak Gezisi Düzenlendi

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencilerine yönelik OPET Arkeo-köy Tevfikiye ve Etnoköy Çıplak gezisi düzenlendi.

Türkiye’de ilk kez OPET tarafından uygulanan Arkeo-köy  Tevfikiye  ile Etnoköy Çıplak proje uygulamalarını incelemek amacıyla öğrencilerimize yönelik  teknik gezi düzenlendi. 14 Aralık 2023 tarihinde düzenlenen gezide projelere bağlı olarak Çıplak köyünde restore edilen Çıplak camisi , Tarihi çeşme, Osmanlı mezarlığı, Kazı evi, Osmanlı’dan günümüze Yerel tarih evi ziyaret edildi. Tevfikiye köyünde projeye bağlı olarak evlerin yüzeylerindeki süslemeler, duvarlarında yer alan, tanrı, savaşçı ve kadın figürleri hakkında bilgiler alındı. Uygulanan iki  projenin Çanakkale ve Troya  değerlerine  katkıları ve yöreye sağladığı faydalar hakkında yerel işletmecilerle kurulan iletişimde bilgiler toplandı.