Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ayvacık Meslek Yüksekokulu

AYVACIK YEREL YÖNETİM TEMSİLCİLERİ AYVACIK MYO’DA BULUŞTU

AYVACIK YEREL YÖNETİM TEMSİLCİLERİ AYVACIK MYO’DA BULUŞTU

        26 Ocak 2017 Perşembe günü, Ayvacık Meslek Yüksekokulu Yönetimi ile Ayvacık Yerel Yönetim temsilcileri yüksekokulda buluştu. Ayvacık Meslek Yüksekokulu Yönetimi tarafından düzenlenen toplantıya, Ayvacık Kaymakamı Hakan Hakyemez, Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin ve eşi Ziyneti Şahin, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ali Osman Kul, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Tayfun Aksoy, Esnaf ve Sanatkâr Odası Başkanı Hasan Fehmi Arıkan katıldı.

         Toplantıda, Ayvacık Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Selçuk İpek, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Dr. Yasin Karadeniz, Öğr. Gör. Ahmet İhsan Şamdan tarafından Ayvacık Meslek Yüksekokulu Eğitim Öğretim faaliyetleri hakkında kısa bilgilendirme yapıldı. Yüksekokulumuz tarafından açılması düşünülen, işgücü piyasasında ihtiyaç duyulan nitelikli programlar yerel yönetim temsilcileri ile paylaşıldı ve bu programlar hakkında Yerel Yönetim Temsilcilerinin görüş ve önerileri dinlendi.

        Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Selçuk İpek 2017-2018 Güz yarıyılında faaliyete geçecek olan Yüksekokulumuz yeni hizmet binası ile birlikte öğrenci sayısında hızla artış olacağını ifade etti. Konuyla ilgili olarak yurt ihtiyacı başta olmak üzere, diğer öğrenci ihtiyaçları Yerel Yönetim Temsilcileri ile görüşüldü. Ayrıca, öğrencilere yönelik sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin arttırılması, yeni açılacak programlarla mevcut hizmet binalarımızın dönüşümü aşamasında ortaya çıkabilecek ihtiyaçların tespiti hususlarının konuşulduğu toplantıda başta Ayvacık Kaymakamı ve Belediye Başkanı olmak üzere Yerel Yönetim Temsilcilerinin önerileri ve tavsiyeleri dinlenerek değerlendirmeler yapıldı.

        Üniversite ile Ayvacık ilçesinin gelişimi bağlamında yapılabilecek çalışmalarında görüşüldüğü toplantıda Yerel Yönetimler ile Üniversite işbirliğinin geliştirilmesi konularında fikir birliğine varıldı.