Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Ayvacık Meslek Yüksekokulu

İş Başında Eğitim, İş Arama Becerileri ve Meslek Seçimi Semineri

10 Mart 2016 Perşembe günü, Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü iş ve meslek danışmanlarından Hayrettin KARACAN ve Raziye ÖZTURAN tarafından Ayvacık Meslek Yüksekokulu konferans salonunda ''İş Arama Becerileri ve Meslek Seçimi'' konulu seminer verildi. Meslek Yüksekokulumuz akademik personelinin ve öğrencilerinin katıldığı seminerde öğrencilerin iş yaşamını tanıması, iş yaşamında tecrübe edinmesi ve aynı zamanda stajları açısından da önemli olan ''işbaşında eğitim'' konusunda da iş ve meslek danışmanları tarafından bilgi sunuldu.

Seminerde özgeçmiş hazırlama ve mülakat konularında bilgi verilmekle birlikte özellikle işbaşında eğitim konusuna da yer verildi.

 Öğrencilerimizin işbaşında eğitim programına katılarak İŞKUR tarafından ödenen günlük 50 TL ücret ve sigortaların yapılması gibi olanaklardan yararlanabileceği iş ve meslek danışmanları tarafından anlatıldı. Tamamlamaları gereken zorunlu staj yerine sayılacak olan işbaşında eğitim programından öğrencilerimizin yararlanabilmeleri için İŞKUR'a kayıt olması gerektiği de ifade edildi. Ayrıca işbaşında eğitim programında günlük çalışma süresinin 5 ile 8 saat olduğu, haftada en fazla 6 gün çalışıldığı ve işbaşında eğitim programından yararlanmanın koşulları da iş ve meslek danışmanları tarafından öğrencilerimize aktarıldı.

Öğrencilerimiz seminer konularından olan ''işbaşında eğitim'' ile ilgili öğrenim gördükleri programın staj koordinatöründen ayrıntılı bilgi alabilirler ve aşağıdaki linki inceleyebilirler.

              www.iskur.gov.tr

145-wylw-r1.jpg

145-wylw-r2.jpg

145-wylw-r3.jpg

145-wylw-r4.jpg

145-wylw-r5.jpg

145-wylw-r6.jpg