Tanıtım

Yüksekokulumuzun öğretim dili Türkçe'dir. Eğitim-Öğretim süresi, 4 yarıyıldan oluşmaktadır. Eğitim-Öğretim Programını başarı ile tamamlayan öğrencilere ''Önlisans Diploması'' verilir. Yüksekokulumuzda bulunan programlar şunlardır:

Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleti Bölümü
  • Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı
  • Aşçılık Programı
Yönetim ve Organizasyon Bölümü
  • İşletme Yönetimi Programı
Finans-Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
  • Bankacılık ve Sigortacılık Programı
El Sanatları Bölümü
  • Geleneksel El Sanatları Programı
Seyahat, Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü
  • Turist Rehberliği

Yüksekokulumuzun ilk hizmet binası 1982 yılında Çanakkale İli Özel İdare Müdürlüğü tarafından "Halıcılık Okulu" olarak inşa edilmiştir. Okul arazisi 5900 m2 olup 950 m2’lik kapalı alana sahiptir. Ek hizmet binamız 2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılında faaliyete geçirilmiştir. Ek hizmet binamız 1348 m2 olup 1154 m2 kapalı alana sahiptir. 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında Ek hizmet binamız 3 yıl süre ile Ayvacık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilmiştir. Yeni hizmet binamız 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı başında (6075 m2) faaliyete geçirilmiştir. 950 m2 alana sahip ilk hizmet binamız devre dışı bırakılmıştır.

• Ayvacık Meslek Yüksekokulu Hizmet Binalarında; 25 derslik, 1 Konferans Salonu, 4 Atölye, 2 Bilgisayar Laboratuvarı, 1 Yemekhane ve öğrenci kantini bulunmaktadır.
  • Geniş ve hızlı internet ağı olan ULAKBİM ile 24 saat kesintisiz internet hizmeti vardır.
  • Akademik personele çalışmaları için oda ve bilgisayar tahsis edilmiştir.
  • Hizmet binaları, fuel-oil yakıtlı kalorifer sistemi ile ısınmaktadır.
  • Yüksekokulumuzda 3 harici, 20 dahili hatlı telefon santrali mevcuttur ve 2 harici hat kullanılmaktadır.