Ayvacık Meslek Yüksekokulu

Tanıtım

resim929588

Yüksekokulumuzun öğretim dili Türkçe'dir. Eğitim-Öğretim süresi, 4 yarıyıldan oluşmaktadır. Eğitim-Öğretim Programını başarı ile tamamlayan öğrencilere ''Önlisans Diploması'' verilir. Yüksekokulumuzda bulunan programlar şunlardır:

Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleti Bölümü
  • Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı
  • Aşçılık Programı
Yönetim ve Organizasyon Bölümü
  • İşletme Yönetimi Programı
Finans-Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
  • Bankacılık ve Sigortacılık Programı
El Sanatları Bölümü
  • Geleneksel El Sanatları Programı
Seyahat, Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü
  • Turist Rehberliği
Ayvacık Meslek Yüksekokulu yeni hizmet binasında; 1 konferans salonu, 1 seminer salonu, 1 bilgisayar laboratuarı, 1 kütüphane, 4 derslik, 1 kantin, 1 yemekhane ve 7 adet idari büro mevcuttur. Eski hizmet binasında ise; 1 derslik, 4 uygulama atölyesi, 1 bilgisayar laboratuarı, 1 öğrenci arşivi ve Turizm ve Otel İşletmeciliği programı için servis ve uygulama mutfağı ve restoranı bulunmaktadır.
Geniş ve hızlı internet ağı olan ULAKBİM ile 24 saat kesintisiz internet hizmeti vardır. Akademik personele çalışmaları için oda ve bilgisayar tahsis edilmiştir. Yüksekokulumuz hizmet binalarının kapalı alanı 2298 m2dir. Hizmet binalarımız, fuel-oil yakıtlı ve merkezi kalorifer sistemi ile ısınmaktadır. Yüksekokulumuzda 3 harici, 16 dahili hatlı telefon santrali mevcuttur ve 2 harici hat kullanılmaktadır. Telefon santralinin 2 harici hattı, Üniversitemizin internet ağı aracılığıyla sağlanan VOİP hattına bağlıdır.Yüksekokulumuz Bilgisayar Laboratuarlarında 85 Adet bilgisayar mevcuttur. Yüksekokulumuz Kütüphanesinde 2500 kitap ve süreli yayın bulunmaktadır.