Kayıt dondurma işlemleri için alınan karar:
32. madenin 4. fıkrası gereğince de kayıt dondurma başvurusunda bulunacak öğrencilerin en geç yarıyıl ders başlangıç tarihinden itibaren bir ay içinde (11 Ekim- 11 Kasım 2021) tarihleri arasında (kayıt dondurma dilekçesi ve mazeretini belirten resmi bir belge ile birlikte) posta veya kargo yolu ile yapılması uygun görülmüştür.
Kayıt dondurma veya ders muafiyeti için başvuran öğrencilerin posta ve kargodan gönderdikleri başvuru evraklarının değerlendirmeye alınmasında; posta veya kargonun başvuru takvimi dışında birimlere ulaşması halinde, dosyanın gönderildiği tarihin ilgili başvuru tarihleri arasında olması durumunda değerlendirmeye alınması uygun görülmüştür.
KAYIT DONDURMA İŞLEMLERİ
Kayıt dondurma talebi için ders başlangıç tarihinden itibaren 1 (bir) ay içerisinde dilekçe ve mazeretini belirten resmi bir belge ile birlikte Öğrenci İşleri Büronuza başvurularınızı yapabilirsiniz.
“Kayıt Dondurma” ile ilgili Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Önlisans-Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin ilgili maddesi aşağıdaki gibidir.
MADDE 32
(1) Aşağıda belirtilen gerekçelerden birinin bulunması halinde, öğrencinin veya noter tasdikli yetki belgesi verdikleri vekillerinin yazılı talebi üzerine, ilgili Yönetim Kurulunun kararıyla öğrencinin kaydının dondurulmasına karar verilebilir:
a) Öğrencinin, heyet raporu ile belgelenmiş uzun süreli sağlık sorununun olması,
b) Kendisinin veya birinci derece yakınları olan anne, baba, kardeş, eş veya çocuğundan birinin doğal bir afete maruz kalması ve öğrencinin bunu belgelemesi,
c) Öğrencinin birinci derece yakınlarının ağır hastalığı ve bunlara bakacak başka kimsenin bulunmaması hali,
ç) Öğrencinin tecil hakkını kaybetmesi veya tecilinin kaldırılması suretiyle askere alınması,
d) Öğrencinin tutukluluk veya mahkumiyet hali,
e) 18/8/2012 tarihli ve 28388 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümlerine göre öğrencinin, öğrencilik sıfatını kaldırmayan veya ihracını gerektirmeyen mahkûmiyet hali,
f) Öğrencinin eğitim-öğretimine katkıda bulunacak en fazla iki yarıyıl/bir yıl yurt içinde veya yurt dışında burs, staj ve araştırma imkânının doğması,
(2) Birinci fıkrada öngörülemeyen ancak ilgili birim yönetim kurulunun haklı ve geçerli kabul edeceği ve en çok iki yarıyılı aşmayacak diğer gerekçelerin ortaya çıkması.
(3) Bir öğrenci öğrenim süresince toplamda, en çok normal öğrenim süresinin yarısı kadar kayıt dondurabilir. Ancak birinci fıkrada gösterilen nedenlerin devamı halinde Yönetim kurulunca kayıt dondurmanın uzatılması yoluna gidilebilir.
(4) Kayıt dondurma başvurusunun, en geç yarıyıl ders başlangıç tarihinden itibaren bir ay içinde yapılması esastır. Ani hastalık ve beklenmedik haller dışında bu süre bittikten sonra yapılacak başvurular işleme konulmaz. Öğrencinin kayıt dondurma isteği bir seferde bir yarıyıldan az olamaz.
(5) Gerekçesi kayıt dondurma süresinin bitiminden önce sona eren öğrenciler, dilekçeyle başvurmaları halinde, takip eden yarıyıldan itibaren ilgili Yönetim Kurulu kararıyla eğitim-öğretime devam edebilirler.
(6) Kayıt dondurma süreleri öğrencinin öğrenim süresinden sayılmaz.
(7) Kayıt donduran öğrencilerden kayıtlarını dondurdukları o yıl için katkı payı alınmaz. Kayıt dondurulan süre ile ilgili olarak daha önce ödenmiş olan katkı payları varsa bu miktar iade edilmez.)