Dr. Öğr. Üyesi Mehmet ÖKSÜZ'ün Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı

Meslek Yüksekokulumuz Finans, Bankacılık ve Sigortacılık bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet ÖKSÜZ’ün yürütücüsü olduğu, Biga İİBF Maliye bölümü öğretim üyesi Dr. Öğretim Üyesi Rıdvan ENGİN ve Dr. Mehtap ÖKSÜZ’ün araştırmacı olarak yer aldığı “Mali Yurttaşlık Düzeyinin Ölçülmesi ve Geliştirilmesi: Bursa ve Çanakkale Örneği” başlıklı proje TÜBİTAK 1002–A Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.

Yurttaşların; vergi bilinci, vergiye gönüllü uyum, mali fedakârlık ve devletin mali nitelikli faaliyetlerine karşı duyarlılık düzeyleriyle ilgili karmaşık bir yapıyı ifade eden mali yurttaşlık olgusunun benimsenmesi; vergi ödemenin önem ve gerekliliği ile kamu kaynaklarının iyi yönetişim ilkelerine göre kullanılması gibi konularda bireylerin farkındalık düzeyinin gelişmesine katkıda bulunmaktadır. Bu proje ile bireylerin mali yurttaşlık düzeylerinin tespit edilebileceği bir ölçek geliştirilecek ve mali yurttaşlık konusunda farkındalık sağlanarak bireylerin vergi bilinci, vergiye gönüllü uyum, mali fedakârlık ile devletin mali nitelikli faaliyetlerine karşı duyarlılık düzeylerinin iyileştirilebilmesi adına birtakım politika önerileri sunulacaktır.

Akademisyenlerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.