II. Vergi Okuryazarlığı Eğitim Semineri Gerçekleştirildi

Meslek Yüksekokulumuz öğrencisi İbrahim Ali Cem DOĞAN’ın yürütücülüğünü, Finans- Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet ÖKSÜZ’ün danışmanlığını yaptığı “Öğrencilerin Vergi Okuryazarlık Düzeyinin Ölçülmesi ve Geliştirilmesi” isimli proje kapsamında ikinci eğitim semineri Meslek Yüksekokulumuz konferans salonunda gerçekleştirildi.

Ayvacık Malmüdürlüğü’nde görevli Gelir Uzmanı Erdal ÇİÇEK ve Gelir Uzmanı Yasemen KURT’un da konuşmacı olarak yer aldığı eğitimde, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenen projenin çıktılarıyla birlikte Türk vergi sisteminde yer alan özel vergi kanunları ve vergi riskleri konularında bilgiler verildi. Saat 11.30’da başlayan ve öğrencilerin ilgi gösterdiği eğitim seminerinin son kısmında konuşmacılar Gelir Uzmanı Erdal ÇİÇEK ve Gelir Uzmanı Yasemen KURT, öğrencilerin vergilerle ilgili sorularını yanıtlladı.