Öğr. Gör. Tarık Yalçınkaya TÜBİTAK Destekli Kültürel Miras ve Turizm-2 Çalıştay Proje Ekibinde!

TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı kapsamında desteklenen ve Doç. Dr. Tülay Güzel Yürütücülüğünde 4-6 Kasım 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen Kültürel Miras ve Turizm Çalıştayı-2 kapsamında turizm alanında lisansüstü öğrenim gören ve Türkiye'nin 10 farklı şehrinden gelen 20 öğrenci, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dardanos Yerleşkesi'nde misafir edildi. Çalıştay, birbirinden değerli eğiticilerle katılımcıları buluşturma olanağını sağladı. Yüksekokulumuz Öğretim Görevlisi Tarık Yalçınkaya’nın da proje ekibinde yer aldığı etkinlikte, katılımcıların tüm masrafları TÜBİTAK desteği ile karşılandı. Bu açıdan turizm alanında bir örneğine rastlanmamaktadır ve Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşımaktadır. Çalıştay sonunda proje ekibi, öğrencilerden kendi şehirlerinde de bu çalıştayların artırılması için çalışacaklarına dair söz almıştır. Çalıştayın son gününde Tarık Yalçınkaya’nın rehberliğinde Troya Antik Kenti ve Müzesi gezisi gerçekleştirildi.

Öğr. Görevlisi Tarık Yalçınkaya, 2022 yılında Prof. Dr. Mustafa Boz’un yürütücülüğünde 26-27 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilen Turizm Alanında Bilimsel Araştırma Yöntemleri Çalıştayı-2’ında ve Doç. Dr. Yılmaz Akgündüz’ün yürütücülüğünde 25-27 Ekim 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen Uygulama Mutfaklarında Atık Yönetimi adlı çalıştaylarda da aktif olarak görev alırken her iki proje de TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı tarafından desteklenmiştir.